Albinpride

Båtblogg

Sy Båtmadrasser fortsättning....

Publicerad 2011-06-08 22:33:46 i Allmänt,

Vi satte igång med att faktiskt använda oss av maskeringstejp som sömnsmån, att måla ut blev ojämnt och inget bra. Tejpen blev en rak o bra linje, sen målade vi med tusch vid tejpen innan vi drog bort den ! TOPPEN BRA!!!
Fick sprätta 2 ggr och det handlade om max 5-10 cm, så vi är rackarns nöjda.
Vi har inte sytt och hållt på med sånt här sedan 9 an =) och då inte madrasser, det är överkurs för en 15 åring kanske....
Vi valde att sy dit dragkedja, vi använde oss av de dragkedjor som satt på överdraget till madrasserna från IKEA, klippte bara av och sydde en spärr.
Var ute vid båten och passade då på och tog några bilder.

Skär madrasser....

Publicerad 2011-06-06 23:12:43 i Allmänt,

Så lätt ! Vi hade trott att det skulle vara svårt då vi läst massa om folk som skurit och sytt egna madrasser! det var som att skära i smör och inte slipade vi kniven en enda gång!!! ( fiskars brödkniv ) Vi använde de gamla madrasserna som mall då de var bra i passformen.
Vi köpte 5 madrasser på IKEA. Sultan Fonnes de för drygt 700 kr st. 2 till akterruffen o 2 fram och den andra för dynan mellan akterruffs sängen o en triangel i förpiken.
Att sy skiten blir en ny uppgift denna vecka och det blir en värre uppgift! Fy !
Tyget blev ett blått möbeltyg från Hedlandet, rena fyndet för 119:- metern, det kommer bli snyggt då det blir klart..... kanske tapetseraren får hjälpa oss lite, vi får se ;)

Skräck premiär turen !

Publicerad 2011-06-06 21:34:24 i Allmänt,

Idag  åkte jag och Madde till båten bara för att kolla den lite, svärfar kom även han. Vi är helt nya båtägare och smått livrädda att ens sätta igång motorn, det har bara hänt då min pappa varit med oss en gång =) Idag var svärfar med så då vågade vi igen....  Spontan som jag är så kom jag på den geniala idén att dra ut en sväng; vår premiär sväng. Jag satt vid ratten och skulle backa ut, gick ju så där kan man ju säga.... ! Båten drev åt fel håll och vända båten på stället var inte så lätt så jag backade hela vägen ut från vår brygga!!! Hoppas INGEN såg oss !!! Åkte ut en sväng och väl ute så njöt vi och tänkte att det här det är livet =) Sen kom mardrömmen att få in båten på sin plats igen !!! Att svänga båten var ju skit svårt och vi höll på att åka lite överallt men inte in på vår plats.... För att inte tala om att backa - HELT OMÖJLIGT!!! Jösses vilken mardröm, och hjärtat var i halsgropen några gånger. Svärfar fick ta över ratten och efter att ha haft av vår båtshake och kört över bojen och bommen 2 ggr så var vi i hamn och kunde andas ut !

HOPPAS VERKLIGEN INGEN SÅG OSS ! DÅ GAV VI DEM ÅRETS STÖRSTA SKRATT....

Madde sa att hon aldrig kommer följa med ut en enda gång till, jag och svärfar skrattade mest men visst var det riktigt jobbigt några gånger =)

Hur ska detta gå i framtiden !?

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela