Albinpride

Båtblogg

Båtsäsongen är nu över....

Publicerad 2011-11-02 19:56:55 i Allmänt,

Denna säsong har gått åt mycket tid av att klia oss i huudet och känt oss mycket frustrerade.
Först var det ju att vi inte kunde köra båten, då den inte löd eller rättare sagt inte alls ville backa då vi la i backen vilket gjorde det mkt svårt för oss att lägga till vår brygga i Sundbyholm.
Efter några försök med hjärtat i halsgropen varje gång så åkte min pappa med oss ut o konstaterade att det är galet med backslaget.
Vi har googlat o varit i kontakt med alla möjliga ang detta, varit många funderingar kring att laga, köpa nytt / renoverat backslag mm.
Nu när vi skulle köra båten från Sundbyholm till Torshälla där båten ligger för vintern så hade vi problem att starta mororn, det var kallt, kanske därför....?
Väl uppe så skulle vi vinterkonservera båten, vi visste hur och allt var förberätt, men.....! såklart har vi sån otur att motorn inte går igång!
Vi laddade batteriet flera gånger men det bara klickade till men motorn gick inte igång.
Jaha, såklart är det startmotorn som vi då har sån otur med att det gått sönder.....! Vi har nu skruvat bort startmotorn och lämnat in för fix.
Dock märkte vi en högst märklig sak då vi skruvade bort startmotorn ! Vi köpte en Albin 25a med en AD-21 motor, men då vi kom åt o kunde se brickan med motorns namn så såg vi att det stod Albin AD 2 .
Kan det vara så att de som meckat har satt i en AD2a och monterat ihop ett backslag som ska sitta ihop med en AD 21a??? Iså fall inte konstigt att vi inte har fått saker att stämma....
Backslaget funkar inte alls, när vi byter olja så har vi inte fått ut mer än 3 liter, vilket det i pincip max innehåller i en AD2a.
Som vi tidigare har nämnt så är vi helt nya vad gäller båt o motor så under tidens gång så klarnar allt mer saker för oss. Jag själv är inte ens intresserad av motorer och mekaniska saker så Madde har fått ta det största lasset av att ringa runt och läsa på internet på alla siddor där man kan finna svar.....

Vi har fått kontakt med en man vid namn Lars på Albin 25 klubben, han är vår livboj och den som inte får oss att ge upp.
Han är fantastisk på alla sätt, en sån där morfar alla drömmer om !!!
Han har så många tips och hjälper oss med så mycket så han har verkligen varit en värdefull kontakt som vi är så tacksamma för.

Nu har vi även fixat en täckställning och fått den på plats och satt dit pressenningen över vilket vi är nöjda att det hann med innan snön kom, alltid något positivt!
Startmotorn är på G och väntas vara klar denna vecka.
Men vi är inne på att köpa en helt ny motor nu så vi slipper mer strul och kan njuta av nästa sommar! Vi får se hur det blir närmare under vintern. 

Nästa vår ska vi:
Måla tak invändigt i båten
Slipa vissa träytor o olja in 
Sy gardiner o köpa gardinfästen
Ev byta motor
Ev sy ny dyna till förarstolen
Bygga om lite på toan
Täta alla fönster
Måla om grunden under båten
Måla en rand på båten


!!! NJUTA !!!

Men puh.... vad mycket jobb det är då vi verkligen köpte ett shabrak ! Men det är roligt så länge det inte rör sig om motorer o teklninska saker som kostar allt för mycket!

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela