Albinpride

Båtblogg

Inköp och en start på renoveringen....

Publicerad 2011-05-16 18:45:09 i Allmänt,

Har köpt grejer som sakta men säkert ska in på rätt plats....
Tog bort det fula jysk tyget från dynorna för att kunna se bättre passform mm och fy så vidriga ! De nya madrasserna kommer bli fräscha och fina =) och betydligt mycket hälsosammare att sova på...
Vi har nu satt fast gummi på tamparna och tätat  i akteruffens tak där det läckte in vatten. Förkylning, pollenallergi och lunginflammation gör att det inte går i en ruskig fart men det går frammåt och på bara en helg har vi hunnit mycket =)   
 

Att göra lista.....

Publicerad 2011-05-16 18:23:14 i Allmänt,

.... ja den kan bli hur lång som helst, men just nu är det:

* Att skära till och sy de nya dynorna till förpik och akteruff
* Dammsuga och göra rent överallt
* Montera bort gasolspisen och sätta in nya spritköket
* Göra nya golv i förpiken
* Skära ut mattan till alla golv i båten
* Sy gardiner och montera upp dem
* Skruva fast badstegen
* Montera fast vattenpasset
* Ta reda på hur man bygger toalett där man kan tömma tanken i hamnen. ( behöver tips o råd om detta!!! )
* Kolla motor , olja mm
* Ta ut vatten tanken och göra ren

Nya båtägare av Albin 25

Publicerad 2011-05-16 18:10:20 i Allmänt,


Vi är ett par, båda 33 år som köpt vår Albin 25 nu våren 2011.
Tanken på att skaffa båt har för mig alltid varit en dröm, Madde och jag har pratat smått om båt men inget direkt seriöst. Sen kom dagen då vi fick syn på en Folk parka i Eskilstuna tidningen, med båten följde det med en båtplats i Sundbyholm. Vi tände till på alla cylindrar och innan vi sett båten så var den våran i princip =) vi skulle ha den så var det bara. När vi väl var på plats för att se den så föll alla våra tankar om att den skulle bli vår, den var i fint skick och väl omhändertagen men det kändes inte alls rätt och den var alldeles för trång och kändes inte alls mysig.... Kändes surt då vi var så laddade, men åkte hem och kollade på Blocket.se. Kollade båtplatser i Sundbyholm, fanns inte många och de som fanns var dyra - högstbjudande.
Vi ringde och mailade på de anonser som fanns och en av den blev vår =) Ganska dyr men årsavgiften är låg och priset kommer inte falla så den dagen då vi ev vill sälja så får vi tillbaka pengarna.
Det är sjukt vackert i Sundbyholm med gästhamn, café , pub, badplats och otoligt vacker vy ut över Mälaren så vi är supernöjda !!!
Vi kollade på nätet över olika typer av motorbåtar, vi fastanade båda för Albin 25an nästan direkt! Då fanns den närmaste Albin 25an i Västerås så vi åkte dit för att känna av om det var båten med stort B.
Båten som modell var perfekt och vi bestämde oss för att just denna som modell var den vi skulle satsa på men att just denna båt i Västerås kanske inte var rätt.
Vi tittade på yttligare en i Västerås, sen kom det ut en Albin 25 på Blocket som fanns just i Eskilstuna ! Det var just den som blev vår och den som ligger och guppar vid vår brygga i Sundbyholm =)

I denna blogg kommer vi att lägga ut bilder och skriva av oss om renoveringen av vår båt och även dela med oss om utflykter och det mesta som följer med båtägandet.
Vi vet nog inte riktigt vad vi gett oss in i , vi kan inget om båtar, motorer, el mm men jag tror vi kommer ha så mycket fina och bra upplevelser som fyller upp de jobbiga stunderna och alla är vi nybörjare i början. ;)
Med denna blogg hoppas vi kunna komma i kontakt med andra båtägare att få tips och idéer från så komentera gärna om ni har några råd att ge =)
Självklart är vi med i Albin 25 klubben ;)
Här kommer första bilderna vi tagit på båtens insida.
Ha de gott ! Sandra

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela