Albinpride

Båtblogg

På schemat...

Publicerad 2012-05-07 22:20:02 i Allmänt,

De gamla "Ringlaug"-namnskyltarna har nu åkt av för att göra plats till de nya "pride"-skyltarna. Men först ska däcket skrubbas rent, det är så smutsigt. Vi måste även snarast ta tag i skadan framtill på stäven. Fylla på med gelcoat, men det är ett knivigt läge där under listen, plus att man trampar just där när man ska ur och i båten... Får se hur den nöten knäcks....

Kommentarer

Postat av: Lars

Publicerad 2012-05-14 19:03:35

Kul med flera albinbåtar, den där skadan ser inge rolig ut. Ska ni göra det ordentligt bör ni plocka av en bit av relingslisten, slipa allt skadat laminat och sedan använda epoxispackel inte gelcoatspackel eftersom det inte klara så stora skador. Köp biltemas epoxispackel, lätt att slipa och håller bra. blir svårt att få det snyggt, kommer bli färgskiftningar.

Relingslisten bör värmas till ca 80 grader med varmluftspistol men jag tror den är skruvad under spränglisten. Kanske en rostfri plåt kan snygga till det.



Själv håller jag på att lacka om hela båten och kommer därför byta relingslist, ett jättejobb som kräver en del folk eftersom listen ska töjas ca 10%.



Uppdatering kommer på Albin25.se

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela