Albinpride

Båtblogg

Höstens projekt!

Publicerad 2013-11-05 22:46:00 i Allmänt,

Nu står hon där i sitt lilla båthus igen. Men då blir det ingen vila för då startar höstens projekt. Vi har redan hunnit riva ut alla bäddar och skrovbeklädnaden som ska bytas ut. Det är mycket skrapning kvar av det gamla klistret och stuvfacken ska rengöras och målas, pentryt likaså. Bäddarna är slipade och hemtagna för oljning/lackning under vintern... På toaletten ska en hylla göras över septitanken och ett draperi som går ner över själva tanken. Har även tagit tag i skadan framtill, gick inte att skjuta på det längre, vill inte få skadan större än vad den redan är. Har även tagit bort knopmätaren, sumloggen, vilket en herre på Värmdö uppskattade väldigt mycket då han var i stort behov av en "ny" och fick köpa den. Hålet som blev kvar i skrovet efter sumloggen ska plastas igen i vår. I hålet efter mätaren på instrumentpanelen ska fyllas med den nya runda radion som finns i båtaffären är det tänkt. Blir nog kanon det! Till nästa år ska vi även få in ett kylskåp!
 
Förpik..
 
..efter 40 års användande.. 
 
 
 
 
 
"Triangeln" har tagit hem för omlackering..
 
Efter mycket skrapande och vattentanken är urtagen..
 
Skrapadet blev så hetsigt så kniven gick mitt itu!
 
Här sätts kniven i relinglisten.. Läskigt..
 
Nu är det gjort, för sent att ångra sig ;-)
 
Detta var tvunget att göras. Mycket kross under listen. Nu återstår att slipa bort allt skadat vilket är gjort och plastning återstår till våren..
 
Underifrån..
 
Paddeln till sumloggen borta... Lite slipning och epoxi på det här så...
 
Å här blev det ett hål som gapar tomt i instrumenteringen, men det löser vi med en rund radio! Tjohoo nu blir det party party ombord ;-)
 
Slipa bäddarna...
 
Fint.. Lite lack på det här så...
 
Har även börjat "pussla" lite smått med den tilltänkta nya teakdurken som är framtidens projekt... Vill ju få ut så många bitar som möjligt av den dyra teakskivan..
 
 
 

Kommentarer

Postat av: Camilla Runesson

Publicerad 2013-11-06 16:00:53

Hej!
Såg att ni nänkte fixa till ett teakgolv. Fint! Ska det vara notat?
Min man fixade vårat golv i våras med notat teakgolv. Tänk på att det är väldigt viktigt att man får rätt flöde i ränderna, det var inte alls lätt. Inte bara att såga ut bitarna. Som sakt, teakskivan är inte billig, vi vet. Dessutom är kanterna väldigt sknsliga och vill flisa sig. ett litet förslag är att tejpar innan där man tänker såga. Tänkte bara tala om att ni måste tänka på det. ;-) Men så duktiga som ni är med eran båt så blir det säkert skit fint!! Ha det bäst, ska bli kul och se resultatet.
//Camilla Runesson Albin 25 Irene

Svar: Hej! Ja vi tänkte såga ut durkplywood med vita nåtar.. Det kommer att bli ett pillrigt projekt att få alla nåtar att stämma ihop och att såga utan att det flisar sig i kanterna. Tack för alla tips! Vad använde ni för typ av såg/blad?
Madde & Sandra

Postat av: Per Engman

Publicerad 2013-11-06 22:25:08

Har läst bloggen nu, bra jobbat! Jag pysslar lite med en gammal MiniMax 690 och detta var fin inspiration.

Take care! //Per

Svar: Tack!! Kul att kunna inspirera!!
Madde & Sandra

Postat av: Camilla Runesson

Publicerad 2013-11-24 13:48:34

HEJ!
"Gubben" använde sticksåg med ett fin-tandat sågblad. Såga "underifrån" som Martin Timell gör i Äntligen hemma + tejpa innan sågandet med maskeringstejp så flisar det inte lika mycket. Såga en bit itaget och mät sedan ca 150 gånger (ca ;-)) innan nästa sågas. Lycka till, det blir så fint när det är klart. Jo en sak till, köp en bra och dyrare lack om ni ska lacka det. Vi lackade för vi har en massa barn och barnbarn som sliter ganska hårt på golver och på oss ;-)
//Camilla

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela